Inbrott!

Hej!
Vi har haft inbrott här hemma.
Jag jagade tjuven i 5 minuter.
Min bror bara stod och kollade på.



Ja nu var det ju inte så allvarligt som det låter.
Vi hade inbrott i mammas och pappas garderob igår kväll.
Här är brottsplatesen:


Och här är det stulna föremålet:


Och vem är då tjuven?
Jo den alltid lika påhittiga:

TÖSEN!

Min bror tyckte det var jätte kul när jag sprang och jagade henne genom huset i fem minuter, hehe.

Nu ska jag ner till arbetsförmedlingen eftersom att dom har sagt fel till mig när det gällde ifyllnad av en blanket som skulle till försäkringskassan. Så nu har jag fått hem lappen igen och måste ner och få ny underskrift.

Ha de bra!


Förkyld IGEN!!

Tjo allihopa!
Förra veckan hade jag ont i halsen och huvudet. Det gick över på två dagar.

Men nu har jag vaknat med halsont igen i tre dagar, och nu har det satt sig i huvudet också. Tror till och med att jag har lite feber....
Hur kan man lyckas bli förkyld två gånger på två veckor:S

Aja nu ska ta och sätta mig och kolla klart på en film jag hyrde igår.. Katterna håller mig sällskap, dom är dom bästa sjuksköterskerna i världen! Så gulliga.
Nalleman ligger på  min hals på morgonen när jag har som ondast, och Valentin kommer och lägger sig i mitt knä så fort jag har gått upp, och Tösen ligger jämte mig i sängen och bara spinner.

Ha det gött

Vattenolycka....

Ja som rubriken lyder har det varit en vattenolycka här hemma. Men ta det lugnt det är inte så allvarligt som det låter.

Det är katternas vattenpump som tydligen läckt. Det har börjat bubbla som den gör när det är lite vatten i den flera gåner om dagen och jag har fyllt på vatten. Igår märkte jag att det var ganska mycket vatten runt den, så jag torkade upp det och tänkte att jag kanske hade stött till den när jag monterade ihop lite möbler.

Men idag var det en ännu större pöl! Det hade runnit vatten enda bort till elementet vid fönstret!!!
Det var då jag gjorde en inspektion av pumpen och såg att det rann vatten längs ena sida. Så nu har jag torkat upp allt vatten och gjort rent pumpen ihopp om att det ska räcka. Får inspektera golvet imorgon med.

Förresten mamma vi måste byta plats på den för golvet börjar ta skada av vatten som har spillts ut med tiden.

Nu ska ni få se hur duktig jag har varit igår och lite idag. Jag har monterat ihop mitt soffbord och mitt köksbord.


Mitt soffbord.


Mitt köksbord. Det är inte riktigt klar för jag har lite fler lådor att bygga ihop( en sån som ni ser ovan på). Det ska vara tre på varje sida.

Ni som nu undrar om det inte är lättare att flytta allt när det är i lådorna så visst har ni kanske rätt med vissa saker, men när jag ska flytta har jag och mamma inte så lång tid på oss att få iordning allt så därför monterar jag ihop det hemma.
Det är faktiskt så att mitt köksbord inte har mer plats ihop monterat än i lådan, det är det som är så bra med klaffbord.

Ja det var väl allt jag hade att säga idag.
Kram


Badade och förhoppningsvis rena.

Nu har jag badat katterna, eller två av dom.
Valentin protesterade lite grann men inte mycket han höll sig i vasken även om två tassar skulle vara på kanten.
Nalleman gick som vanligt bra krånglade lite vid sista sköljningen, men jag hoppas jag fick ut allt schampoo.

Jag använde den stora flaskan schampoo till båda herrarna, det var rätt va mamma?


Usch vad jag är kall och våt säger Nalleman, efter kortet togs ligger han nu bakom min dator där det är varmt och tvättar sig.

Valentin blev ganska så sur på mig för att jag tvingade honom att bada. Man han passade på att ta en liten måltid med tösen nu iallafall.

Beklagar bildkvaliten men dom satt inte direkt stilla.

Innan badet hann jag med att baka scones, det var väldigt gott, så nu är jag jätte mätt och trött. Ska nog sova lite till.

Först ska jag bara berätta vad som hände igår. Jag var på vårdcentralen för att ta ett blodprov, och hon som skulle sticka mig missade i armen så jag erbjöd henne att sticka mig i höger hand. Då fick jag ta av mig mitt guldarmband, för det hängde precis där hon skulle sticka.
Jag la det i knät, och sen när jag var klar var det lite krångel med provet eftersom att läkaren inte hade lagt in det i datorn. Så när det väl va löst reste jag mig och gick, och åkte och hämtade min bror. Vi kom så långt som till Sjöatorp, tror jag det heter. Den stora rondellen på väg 25 efter alvesta iallafall. Då kom jag på att jag glömde ta på mig armbandet!!!!!

Så det var bara att vända bilen och åka tillbaka till Växjö. Väl på vårdcentralen går jag in där dom tar proverna och hon som stack mig var fortfarande kvar. Hon visste mitt namn och hade lagt ut det i receptionen till mig!! Vilken ängel, hon gjorde min dag.

Nä nu ska jag kolla hur det går för katterna med sina tvättningar ( dom tror väl inte dom blir rena i badet ). Det slickas och slickas, så dom är nästan blötare nu än direkt efter badet. hmm...

Ha det bra! Kram Kram

Uppdaterings dags!

Nu har det gått ett par dagar sen senaste inlägget, men jag har haft gilltliga skäl. Jag har varit förkyld.
Men nu tänkte jag uppdatera med lite bilder på katterna, mest bilder på Nalleman.


Nalleman letar efter något, undra vad det kan vara?


Jo han letade upp en mynta-råtta, och den hade han  kul med i 20 minuter.



Min bror fick en ny dator i veckan, och lådan som datorn kom i tyckte nalleman om. Kan tillägga att det är en kartong till en bärbardator, så den är inte stor men han lyckades klämma ner sig iallafall.


Katterna har fått in en trädgren i kattgården och här inspekteras den av Nalleman och Valentin. Beklagar bildkvaliten, men jag har tagit dom med mobilen genom ett fönster.


Nalleman var först att klättra på den.


Valentin var lite avvaktande och kollade vad hans bror gjorde. Men sen klättrade även han upp.


Idag efter det att jag hade kört min bror till Anderstorp så passade jag på att gå ut och gå med Nalleman runt kvateret, vilket han tyckte va skoj! Men när vi kom bort till lekplatsen såg han en annan katt. Åh va söt hon va, hon såg ut som Julle gjorde. Stog och pratade med ägarna till katten och dom hade visst sett Nalleman på promenad förut.
Så nu saknar jag Julle väldigt mycket så det är bäst att lägga upp en bild på herrn!


Men nu ska jag gå och gosa med mina herrar och Tösen så kanske lite av saknaden går över.
Imorgon ska dom badas, få se om jag får hjälp eller inte.

Kramar till er alla!

Hur respektlös kan man vara?

Svaret på den frågan är ganska enkel, som han jag just nu bor med....

Jag kör honom till jobbet varje dag eftersom att han har punktering på sin moppe, inte ett enda litet TACK har jag fått på morgonen, ännu mindre när jag hämtar honom.

Jag erbjuder honom att åka och handla mat som han kan ha med till lunch imorgon, han säger att han kan inte vill ha någon färdigrätt utan om han måste så kan han ta mackor. Och ärligttalat för min del kan han äta luft, jag är snäll och erbjuder och han vill inte ha.

Vi var på Harry Potter filmen ikväll, som jag har betalat, och han tyckte den skillde sig för mycket från boken, Så han tjurade ihop och var förbannad på mig. Inte där heller fick jag ett tack för att jag betalade hans biljett, och maten innan, och snacks under filmen.

Smäller igen min bildörr så att jag tror dörren ska komma ut på andra sidan, Självklart säger jag då åt honom att " måste du smälla så?"
Han svar: " Du är fan dum i huvudet, jag drar till en kompis och du kan glömma att jag kommer hem vid 10.00!"
Så då sa jag till honom att då blir det han som imorgon får komma på nått annat sätt att ta sig till jobbet för jag tänker inte gå upp halv sju och köra honom.

Så han gick in och tog sin nya dator och stack, jag vet inte vart han tog vägen, och just nu är jag så förbannad på honom att jag fullkomligt skiter i vart fan han tar vägen!

Japp det var väl allt jag hade att säga idag. Var tvungen att få ur mig lite aggressioner.

Ha det bra nu ska jag fortsätta med städningen, för ni kan ju inte tro att han lyfter ett finger här hemma.....

Tro det eller ej!

Nu har jag faktiskt borstat Nalleman helt själv! Det gick jätte bra. Fick ta armhålorna, benen och baken, bara lite protest när jag tog insidan av bakbenen.

Så nu har han fått lite gotte!

Nu är han tovfri iallafall.

Nu är det snart baddags för killarna, ska kolla vilken dag nästa vecka som M kan komma och hjälpa mig.

Kan förresten tala om att jag körde min bror till Anderstorp igår, det var billigare att ge honom 200kr och ta min lilla clio och köra honom än att ha honom hemma. Han äter mig ur huset!

Ha det bra allihopa!
Kram

Godmorgon, godmorgon!

Nu är klockan ca kvart över åtta och jag har varit uppe sen 06.20.
Då gjorde jag mig två mackor och åt dom innan jag skulle köra min bror till hans sommar jobb.
Och eftersom att det var så fint härligt väder idag passade jag på att stanna till vid växjösjön och promenera runt den.
Hade faktiskt stegräknaren på mig och här är resultaten:
Steg: 6477
Km: 5.671
Cals: 243


Promenaden tog nästan en timme exakt och på vägen hem körde jag runt Hennings konditori i hopp om att dom hade något Danskt rågbröd kvar.


JA! Dom hade det!!

Väl hemma var jag i stor behov av en dusch, kan tala om att det var varmt ute fast klockan bara var sju när jag gick runt sjön.

Men nu blir det dags för en macka till ( det danska rågbrödet såklart!)
Ha det gött!
Kramar


Hoppsan Kerstin. Nu har min bror varit i farten igen!

Detta måste bara berättas även om pappa kommer att bli arg.

Det har åskat en hel del här i växjö och blåst och vi hade en död gren i vårt plommonträd som blåste av, och då skulle min bror såga till den avbrutna grenen så det såg lite snyggare ut. Eftersom att trädet vägen en hel del blev det så tungt att såga,  så han drog lite i grenen och vipps så föll hela trädet ner....
Här kommer bilder på vad jag såg.


Det var visst inte bara grenen som föll ner utan hela trädet... Hoppsan...








Sett utifrån från kullen där busshållsplatsen är.

Nu till bilden som förklarar varför det blev som det blev.


Hela stora stammen var rutten. Det höll inte helt enkelt. Murket och äckligt var det.

Så nu ska bror imorgon försöka få bort trädet så att häcken kan resas upp igen.

Nu ska jag gå och kolla hur det går för dom.
Kan tilllägga att nu är trädet borta och häcken ser fortfarande bra ut! Så ingen större skada skedd.

Kram

Den dagliga uppdateringen...

Idag har jag sovit mest, det blev en sen natt igår..
Men idag efter min lunch lyxade jag till min tillvaro med en efterrätt.
Igår köpte jag en väldigt god paj på broqvist konditori. Citron paj.
Till det gjorde jag klappekräm, vilket är två dl vispad grädde, som blandas med en äggula och två msk floursocker. Det blir mums mums.


Mumsig!!!


Nu ikväll gav jag min bror förslag  på kvällsmat, bacon och äggröra eftersom att vi har alla saker till det hemma, men det ville han  inte ha. Vilket resulterade i att jag fick åka till affären och handla annan kvällmat.

Det blev hemmagjorda hamburgare och sen köpte jag lite läsk och frukt, det gick på 350kr! Men det blev väldigt goda hamburgare.

Nu har jag dammsugit och torkat alla bänkar.

Ha det bra!
Kram


Gjort något jag kanske inte borde.....

Idag har jag varit på stan och gjort nått jag kanske inte skulle gjort. Men jag kunde inte låta bli.
Jag har köpt gardintyg till min lägenhet. Lovade mamma att vänta tills jag flyttade så vi kunde se hur mkt tyg som behövdes.

Så här ser tyget ut:

Ville ha turkos och ljustgrönt i tyget och det blev det plus lite andra färger men det är svårt att ta kort med mobilen på tyget och försöka få fägerna rätt. Men jag gillade verkligen detta tyget.

Det kostade 149kr/m, och jag fick fem meter plus det som var kvar på rullen, ca 1 ½ m för 600kr så jag fick ganska bra rabatt. Det ska ju räcka till min mitt fönster som är 2m brett och det gör det ju med råge.

Så därför köpte jag det istället för att vänta. Hoppas mamma har lust att sy gardinerna bara.
Tyget som blir över ska jag sy till kuddöverdrag till kuddarna jag ska ha i sängen.

Köpte även en turkos stolsdyna till köksbordet som matchar allt annat i köket. kostade bara 39kr.


Det var allt jag gjort än så länge idag. Ska börja med maten om ca en timme. Idag blir det köttfärsås och pasta.

Ha det bra!
Kramar

Kvällsinlägg.

Nu står disken på torkning.

Grannen var snäll och kom över och hjälpte mig borsta Nalleman. Han protesterade inte lika mycket idag som han brukar. Men det var nog för att det var L som borstade honom.
När Nalleman nästan var klar var det dags för Valentin, men honom klarar jag av själv.


"Jag tycker inte alls det är kul att bli borstad, kan någon ta bort mig här ifrån"

Resultatet av Valentins borstning:

Det blev inte så mkt denna gången. Dom ska ju snart B-A-D-A, och då blir det ju en ordentlig genomborstning.
Det är bäst att inte skriva ut ordet B-A-D-A ordentligt för ibland tror jag att dom (katterna) kan läsa...

Efter all borstning var det dags för vattenpumpen/dricksfontänen att få sig en genomgång. Skrubbning och byte av filter stod på schemat. Här är den på plats igen:

Tyvärr sprang inspektören iväg under tiden jag hämtade telefonen för att ta kortet. Valentin sitter alltid och inspekterar så att den fungerar som den ska efter att ha varit  på vift.

Just nu ligger tösen och slappar. Så här ser det ut när hon ligger på fönsterbrädan vid köksbordet:

Ligger bakpon en stol och det är nog tur det för annars hade hon ramlat i golvet.

Det var kvällsrapporten. Hörs imorgon allihopa!
Kramar

Tårta a la fusk.

Just nu sitter jag och äter marängtårta. Det blev nämligen en marängbotten över när min kompis gjorde tårta till mig när jag fyllde år och den delade vi upp i bitar och förvarade i en plastburk.

Så nu blev jag sugen på sån tårta igen, och kom på att dom där bitarna fanns i skåpet =)

Lite vaniljkräm blandat med blåbärssylt emellan. Det är så gott.
Men jag orkade inte krångla med att lägga grädde ovan på och strössel och banan. Lathet ni vet.

Tyvärr hittar jag ingen bild på hur tårtan ska se ut men men, ni får gissa helt enkelt.

Idag har jag och min bror varit och storhandlat. Det gick väl sådär. Min bror är inte så entusiastisk när det gäller att handla och framför allt inte mat.

Men men nu är det dags för mig att ta itu med disken och göra min brors lunchlåda tills imorgon för det glömde han helt innan han åkte till en kompis.

Kramar

Helgen som varit!

Ja denna helgen har varit spännande, eller inte egentligen. Har inte gjort så mycket. Var ute på krogen igår med en kompis vilket var väldigt skoj.
Men när jag kom hem såg jag att någon av katterna varit inne i mammas och pappas garderob och vält ner deras klocka, och när jag lyfte upp den ramlade det ut små små glasbitar.
Vilket resulterade i att jag, klockan 02.30, fick plocka fram dammsugaren och dammsuga golvet i sovrummet.hrmm

Idag har jag inte gjort så mycket. Har plockat lite här hemma, och äntligen fört över bilderna från mobilen till datorn! Så här kommer lite biler:


En bild jag tog på tösen när hon hade varit här i ett par dagar.



När hon var ny kasterad så hade hon en tratt på sig ett tag men det hindrade henne inte från att krypa in i klätterträdet där vi har alla kattleksaker. Där hade hon det trångt och mysigt.



Måste bara visa mina underbara skor jag fick i födelsedagspresent av en kompis! Tack T! Älskar dom!


En liten söt Nalleman men rosett på sig!


Tösens coola avslappnande sov stil ute i kattgården.



Sötisarna låg och gosade här om dagen på köksbänken. Observera hur Tösen håller om nalleman! Gulligt.


Strax efter kom Valentin och tog Tösens plats och då passade Nalleman på att tvätta honom lite.


Ja det var väl allt jag hade att erbjuda i bildväg idag. Ska försöka ta lite mer bilder under dagarna och lägga upp. Beklagar att vissa bilder är lite suddiga och inte så bra kvalite men de är tagna med mobilen.


Ha det bra allihopa!
Kramar

RSS 2.0