Lite smått panik =)

Fast panik på ett bra sätt.

Det är nämligen så att jag åker till Mexiko imorgon!!!!

Från och med i onsdags insåg jag att allt som haft haft med resan som fårr stämpeln; " de gör/fixar jag senare" de skulle egentligen varit gjort i förrgår eller tidigare....

Men min mamma var så snäll så snäll, vilket hon alltid är, så hon kom hem till mig i torsdags kväll och hjälpte mig packa resväskan, bara de sista små grejerna som fattas nu, ni vet allt de man använder dagligen.
Ska försöka börja packa handbagaget lite också.

Men först står städningen på schemat, har toa/badrum och sen dammsugning och golvtorkning kvar, sen är det städat och fint för de två som flytta in hos mig medans jag är iväg.

Att-göra-lista för dagen:
* städa klart
* gå till madde och äta lunch! =)
* packa handbagaget
* göra rent bubbis bur
* duscha
*åka hem till tanvi och snacka lite skit och säga hejdå
*hem till mamma och pappa för god middag
* hem och sova.

Sen imorgon åker jag till Kastrup, och på måndag flyger jag!! =)

Kan inte fatta att denna dagen verkligen kommit, kändes som evigheter sen jag bokade biljetten, vilket de egentligen var, det var ju faktiskt typ lite grygt 2 månader sen.

Blir inga bilder i detta inlägget, har inte tid att fixa det, men imorgon när jag kommer till hotellet på kastrup ska jag försöka uppdatera med lite bilder. Bra va?


Ha de så skriver jag imorgon igen.

Nu blir de på med städrocken,( om jag bara hade nån) =)

SOL!

Oj oj tro det eller ej men solen skiner, till och med så varmt att jag kunde sitta ute och njuta i solen på balkongen! Inte illa inte illa.

Helgen har bestått av två långa promenader, med trevligt sällskap.
I fredags tog jag bussen hem till mamma och drack lite vin, och kollade på film, väldigt trevligt.
Igår blev det lite mer vin och matlagning med min inneboende, också väldigt trevligt.
Vaknade dock idag med en nerv i kläm i rygg/höft, inte skönt, trodde först de var en muskelsträckning, men efter en tid på värmedyna och 1 timmes promenad, så konstaterade jag att det inte var en muskel utan en nerv. Ont gör det iallafall men för hoppningsvis kan sjukgymnasten fixa det imorgon.

Just nu kollar jag på reprisen av Off the map, väldigt bra serie på kanal 5. Men nu är reklamen slut så det är väl dags att återgå.

Bjuder på en bild på julle när han och jag solade.


Fast han blev lite blyg när jag tog fram kameran.

Nu börjar de på tv igen, hörs sen!
/S

Bakning

Idag kände jag att jag började få magkatarr, och det är inte kul i vanliga fall ännu mindre roligt när man går på pulver. Så jag bestämde att börja äta idag istället. För magensskull och dels för att jag är fruktansvärt trött på att dricka samma smak.

Men det är konstigt, även om jag valt att börja äta idag så kommer de någon form av dåligt samvete när man väl börjar äta. Det säger " du kommer att gå upp allt i vikt igen, du äter för mycket, du kommer bli tjock". Men jag vet att så länge jag äter små mängder och rätt mat och tränar så kommer jag inte gå upp i vikt.

Har ett kilo kvar att gå ner på ca 3 veckor, ska gå ner de innan jag åker. Och det SKA jag fixa!!!!! Har gett mig fan på det!!


Men nu över till nått mkt roligare än att läsa om hur jag mår när jag börjat äta igen.
Idag efter jobbet åkte jag och handlade en massa saker, åkte hem och hämtade en köksassistent och en matberedare hos mamma och pappa, och sen åkte jag hem.
Fick bärhjälp upp från bilen av min snälla inneboende.Tack så mycket!!

Sen satte jag igång att göra pizza deg, men utan vanligt vetemjöl, hade i grahamsmjöl, rågsikt och lite dinkelmjöl istället, och lite linfrön, så de blev lite nyttigare.

Degen som skulle ligga en liten stund och jäsa.
Under tiden den låg där i bunken under handduk, passade jag och min inneboende på att äta, åt mozarellabiffar och tzatziki. Mums!


En pizzabulle med garnering till och med, blev goda enligt min kompis som fick agera provsmakare ;)


Bakade muffins också med en lätt smak av kardemumma. Blev lite brända runt om på pappret för jag orkade inte hälla så noga, utan hällde bara på mellan form och form så då blev de lite spill på kanterna.


Sen passade jag på att göra några jitterbuggar också!


Så imorgon blir det att åka förbi jobbet och bjuda på fika, men det blir nog på eftermiddagen för jag har tvätttid mellan 7-11 så det blir upp tidigt imorgon, sen ska jag iväg på en grej också mitt under tvätttiden, men jag hinner tillbaka så den inte blir inlåst iallafall. Sen ska det bli träning och promenad, och senare på kvällen även kryddparty!!!

Nä nu ska jag gå och plocka iordning lite i köket, stoppa ner allt i påsar, och sen krypa ner i sängen. Gottgott!

Ha de!
/S


Fullt ös medvetslös ;)

Vilken dag! Klockan ringde vid sju, skulle upp och ta en halv shake, men orkade inte riktigt det, så jag låg kvar, men tro ni inte att jag va klarvaken bara för det.
Låg kvar till nästan tio innan jag gav upp försöket att somna om.

Väl uppe, insåg jag att det var skit väder ute! Men som om de skulle hindra mig från att gå min promenad, nähä!!

Så jag kontaktade min kära mor och såg till att hon visst ville gå runt sjön med mig. Så vi möttes upp vid sjön och spatserade runt den på 51min. Var lite kallt i vinden men annars var de jätte skönt.

Sen väl hemma igen, stod städning på schemat, började med att plocka undan lite, och sen damma. Då upptäckte jag dem!!!
Lådorna från Moster Ingrid, sex st bananlådor fulla med porslin.
Så då satte jag igång att packa upp dem, diska allt, och sätta upp i skåpet ( fick möblera om bland plastbunkarna, så nu står de i ett annat skåp)
Sen kom jag på att det vore kul att möblera om i sovrummet också.
Så då satte jag igång med det! Men jag fick be om hjälp av min inneboende för att flytta sängen och byrån.
Men nu är det jätte fint där inne!!

Sen dammsög jag och torkade golvet.
Tog mig ett bad, men ett kort sådant, orkade inte ligga still :P

För att sumera dagen: Har haft otroligt mkt energi att göra av mig! Känner att jag har mer energi att göra av med, men den får jag spara tills imorgon då jag ska träna.

Nu är det dags att ta sista shaken för idag, och släcka alla ljus jag tänkt, och sen krypa ner i den renbäddade sängen, som nu står på ett helt annat ställe än idag på morgonen.

Ha de!!
/S

Blommor och blad!

Så nu är jag hemkommen från en liten shoppingtur med mamma.

Det är nämligen så att när jag flyttade in i min lägenhet så fick jag ett presentkort av henne på Plantagen på 200kr! Hur snällt som helst. Men jag har väntat med att utnyttja det.

Men idag fick jag ett ryck, så jag ringde henne och frågade om hon ville med och handla lite blommor och blad, och det ville hon, så vi åkte iväg på en liten tripp.

Här är resultatet:


En grönväxt, med kruka till, hade en sån växt när jag var liten som jag döpte till August, vet inte varför, men får väl kalla denna för de också ;)


En häftig växt, med tillhörande kruka, än så länge står den på den lilla avsattsbänken i köket, den ska ju hänga lite så den måste ju stå på hörna av nått. Än så länge står den bra där, blir lite hemtrevligt.


En Hibiskus! Det är Grekland för mig, så jag kunde inte motstå frestelsen att köpa en. De ska ju helst stå i direkt solljus, och det kommer den garanterat göra i köksfönstret, om bara solen tittar fram. Men den ger ju lite ljus i sig själv, eftersom att den är så fin och färggrann.


Nu blir det bara att lyckas hålla dessa nya växter i liv! Men det ska jag lyckas med!!!

Nu blir det att ta på sig varma kläder och gå ut på promenaden jag sa att jag skulle ta innan.

/S

Helg!

Okej då var denna jobbveckan över, och nu är det helg. Vilket är skönt, men jag har ingen aning om vad jag ska göra i helgen, då väl se vad som händer.

Nu är det bara 1.3kg kvar till mitt mål innan resan iallafall! Hahah, men det ska ner under de målet också.

Idag står en långpromenad med Madde på schemat, ska bli skönt, vi har inte gått nån promenad på hela veckan, saknat de. Men idag blir det av, även om vädret inte är så inbjudande till det.

Dagens komihåg: DRICKA VATTEN!!
Det går alltid sämre med att dricka vatten på helgerna, det går mkt lättare på jobbet. Men jag ska iallafall få i mig lite mer än två liter idag innan det blir kväll så det är väl bäst att gå och fylla på vattenflaskan nu.

Nä om jag skulle ta och göra mig iordning för promenaden, och ta och dricka lite vatten....

Får se med spänning på vad dagen har att erbjuda. =)

/S

RSS 2.0