Hänt mycket sen sist!

Förra helgen den 30juni-1juli så var Sixten på sin första utställning!!
Det fick jätte jätte bra, hans bedömningar var jätte bra och han kom upp till nominering båda dagarna, men första dagen förlorade han mot en cornish rex och dag två förlorade han pga att hans temprament inte var lika stabilt som den andra katten som jag tyvärr inte kommer ihåg vilken ras de var.
Men jag är endå jättenöjd! Han ska ställas ut igen när han är över tio månder, det ska bli i september i göteborg då är han elva månader.

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från utställningen:

Ett par dagar innan stod de första riktiga badet på schemat! Det skedde hemma hos mina föräldrar där schampo och allt finns. Fast jag kan tala om att det inte var så uppskattat att bada, han va rätt sur efteråt.


På fredagen stod packning på schemat, och Sixten va rädd att jag skulle glömma honom så han parkerade sig i min väska.


Han hade inte många lugna stunder på utställningen han hade fullt upp att hålla koll på allt folk som gick förbi, samt välta ut sin vattenskål båda dagarna inom 10min efter vi kom dit.


Han blev EX1 båda dagarna!
Bedömnings sedlarna kommer upp i ett annat inlägg, måste fota dem först.

På måndagen när vi va hemma igen märkte jag att de var nått som inte stämde med Sixten han varken åt eller drack och va dålig i magen. Först tänkte jag hade de var så att han var utmattad efter utställningen men jag ringde iallafall djursjukhuset och tillslut fick jag åka in med honom på kvällen, då fick han 1,5dl vätska subcutant i nacken med order att komma tillbaka morgonen efter.
Så vid 10.00 på tidagen lämnade jag honom på djursjukhuset där han fick ligga på dropp hela dagen och de tog lite blodprover.
Vid fyra ringde veterinären och sa att han hade en lätt infektion och skulle få penicillin i fem dagar mot de men att jag fick hämta honom vid 19.00. Fast han skulle ha kvar kanylen ifall han fortfarande inte åt eller drack under kvällen så skulle han tillbaka igen på onsdagen.
Så såhär mysig hade vi det på tisdagskvällen:

Det var lite unkligt med honom så han skulle ligga på mig.
Dagen efter åkte jag tillbaka till djursjukhuset och meddelade att han hade ätit och druckit lite så han fick ta bort kanylen och tratten och åka hem direkt igen.

Nu har han precis avslutat penicillinkuren och är sig själv igen, med råge! Han har väldigt mycket energi just nu.

I helgen köpte mamma ett akvarium till sina katter och sen var hon snäll och köpte ett till sixten också.
Så jag startade upp det för ett par dagar sen och släppte nyss i fiskarna, gissa vem som inte lämnat akvariet på 20min! Han har skit kul just nu, lilla Sixten!


Jag har inte tänt lampan i akvariet än tänkte att fiskarna skulle få ta de lite lugnt ett tag, men jag tror sixten satte stopp för den iden :)
Han kommer nog ha fullt upp hela dagen, hehe.

Nu ska jag ta och kolla in fiskarna tillsammans med Sixten en stund.

Ha det så bra!


RSS 2.0